1
Ferdigstillelse ca. Q3 2024
Toppetasje på 2 610 kvm ledig (17 000 kvm utleid)
Prosjektets størrelse og sentrale beliggenhet gjør Urtekvartalet unikt og ulikt alle andre pågående byutviklingsprosjekter i Oslo.
Kvartalet som ligger kun få minutter fra Oslo S, binder sammen Grünerløkkas pulserende og mangfoldige byliv med kunnskaps- og næringsklyngen som vokser frem langs østsiden av Akerselva. Prosjektet består av tre bygg som samlet skal gi inntil 2 000 kontorarbeidsplasser og
2 000 studieplasser.
I Urtekvartalet skal det være enkelt og problemfritt å være leietaker. Derfor har kvartalet et eksklusivt servicekonsept. Leietakere i kvartalets tre bygg har tilgang til alle restauranter
og kaféer, felles møtefunksjoner og mye mer. Hensikten ved å dele på slike fellesfasiliteter er å kunne tilby økt kvalitet og fleksibilitet, og bedre synergi mellom byggene.
Noen av fellesfasilitetene i Urtekvartalet er resepsjon med site-manager, bespisning, møteromssenter, treningsfasiliteter med for eksempel squashbane, garderobe med dusj og sykkelparkering. Via site-manager eller en egen service-app er det også mulig å kjøpe og bestille tjenester som takeaway-mat, skjorterens, bilvask eller sykkelreparasjon.
Driften av Urtekvartalet via service-appen legger til rette for utstrakt brukermedvirkning, slik at arealene hele tiden tilpasses de enkelte brukernes behov og ønsker.
De tre byggene i Urtekvartalet bidrar med både aktivitet og attraktivitet til nærområdet. Internt i kvartalet etableres torg og byrom som binder bygningene og området sammen. På bygulvet er rekreasjonsområder av høy kvalitet og førsteklasses serveringstilbud.
Kvartalet åpner seg opp mot Akerselva og byen i sørvest, og slipper ettermiddagssolen inn i byrommet. Med sin beliggenhet og utforming skaper det indre byrommet i Urtekvartalet liv, trivsel og aktivitet sent som tidlig. Fasadene på gateplan har et utadrettet preg som tiltrekker seg et yrende byliv av opplevelser, serveringstilbud og tjenester.
Bygulvet har også unike muligheter for attraktiv profilering av virksomheter og samspill mellom ulike aktører i kvartalet. Vi ønsker at førsteetasjene og rommet mellom byggene skal være møtestedet der andre etablerte aktører kan komme i kontakt med start-ups, innovasjonsbedrifter og nyskapende ideer. Slik dannes det attraktive soner til felles glede.
Eiendomsspar ønsker å skape et fremtidsrettet prosjekt tuftet på miljø og bærekraft. Veksthuset planlegges derfor som et miljøbygg med BREEAM-Excellent sertifisering i energiklasse B, mens Fabrikken er BREEAM Very Good-sertifisering med energiklasse B.
Urtekvartalet tar utgangspunkt i FNs bærekraftmål innenfor miljø, klima, sosiale forhold og økonomi/selskapsstyring. Det betyr at byggene er utviklet etter følgende parameter:
Smarte bygg er ikke smarte om de ikke gjør hverdagen enklere for byggets brukere. Eiendomsspar er en fremtidsrettet gårdeier som fokuserer på å gjøre arbeidsdagen smidig og effektiv for sine leietakere.
Urtekvartalet er et moderne og miljøvennlig kvartal hvor teknologien brukes som et verktøy for å optimalisere innemiljø og brukernes arbeidsdag. For eksempel gjør sensorene det mulig å måle tilstedeværelse, noe som igjen gjør det enkelt å styre både varme og kjøling av arealene, samt å effektivisere bruken av møterom og planlegge renholdet av byggene.
Det arbeides med egen app som blant annet gjør det mulig å sjekke køen i personalrestauranten, slik at du kan planlegge lunsjen til et tidspunkt når køen er kortere. Det er også mulig å bestille møtemat, booke møterom, samt en rekke andre tjenester. I Urtekvartalet bygger Eiendomsspar fremtidens kontorlokaler.